MyOTHERSIDE

Címkék

Utolsó kommentek

  • Littlewood: Ez nagyon tetszik. El tudtam képzelni. (2012.12.19. 08:08) Ölelés
  • Tirgit: @tame the shrew: köszi! jó szemezgetést! (2011.04.17. 20:07) Én vagyok az...
  • tame the shrew: Ez a vers annyira szép, hogy az már fáj. (2011.04.13. 21:28) Én vagyok az...
  • tame the shrew: Huhhh, elállt a szavam ettől a verstől. Mi minden van ebben a négy sorban ! (2011.04.13. 21:27) -
  • tesz-vesz: a vége tetszik (2010.02.20. 19:04) Az első ember
  • Utolsó 20

HTML

A fény

2009.02.17. 23:07 | Tirgit | Szólj hozzá!

V. Varga TiborA fény


Néhány filmben – főleg akciófilmekben –előforduló jelenet, hogy egy kód feltörésénél valamilyen speciális fénnyel megvilágítják a beléptetőrendszer billentyűzetét, és látni lehet rajta, hogy mi az a 4 gomb, ami rendszeresen használva van. Ezután már mindig könnyű megfejteni a kódot.

Jó lenne egy ilyen fény. Ti mire használnátok? Én biztos mindenkit megvilágítanék vele. Persze nem arra vagyok kíváncsi, hogy hol fogtak meg benneteket, hogy érintett meg titeket a szerelem, a legutóbbi zuhanyozás óta testetek mely pontjain lelhető fel más emberek ujjlenyomata. Nem. Nem izgat annyira. Inkább azért világítanálak meg titeket, hogy lássam, hogy melyik billentyűiteket használjátok, melyik billentyűiteket használják. Olyan fura belegondolni az ezerarcú világba. Nem szabadna hagyni, hogy egy műszert nyomorúságos és egyhangú műszerélete során csak ugyanazon pontjain illessék. Változzon meg az a jelszó. Addig nincs kihasználva, addig nem egzisztencia, addig csak egy részlet. Legyen egész. Ha valami jó valamire, akkor az tényleg legyen jó, sőt! Legyen a legjobb! 10 számjegyből 4. Kevesebb mint a fele. És szerintem még mindig sikeresebbek a legtöbb embernél. Úgy rátok világítanék! Kíváncsi vagyok hogy vajon megvan e a 40%. Amikor egy szigeten túl sok faj él, úgy mondják: kihalási adóssága van. Hát akkor nekünk (nekünk biztonsági beléptető műszereknek és embereknek) kihasználási adósságunk van magunkkal szemben.

Most legyen egy más világ, most legyen egy új világ. Tegyük fel, hogy nincs semmi korlátozó tényező. Ki az aki megtornáztatná a 10 billentyűt? Kiben lenne bátorság ahhoz, hogy minden órában új jelszót válasszon? Hogy végre új gombokat nyomogasson? A gyakran cserélt jelszóval a rendszer is biztonságosabb... És senki ne mondja hogy 4 számot nehéz megjegyezni. Nem nehéz. Bátorság kell hozzá. Bátorság kell hozzá? Tegyük fel hogy minden lehetőség megvan. Szerintem sokan kipróbálnánk azt a maradék 6 billentyűt.

De nincs meg minden lehetőségünk. Kinek kevés, kinek több jutott. Akkor hát mi hiányzik? Az akarat, a bátorság, a tettrekészség, az önbizalom, a támogatás, az ötlet, a pénz, a lemondás? Mind?

Márpedig az élet csak ez a 10 gomb. Egyszerre úgyse nyomunk le 4 – nél többet, de időnként ránkfér a csere. Aki akar, és bátor, az tud is. Ez nem kérdés. Megoldás mindig van.

Most rátok világítanék, és... Nem. Mondjuk azt hogy rátok világítok. Látom rajtatok az nyomokat. Kinek befedi a szemét, kinek a kezét, kinek az eszét, kinek a lábát, kinek az ölét. Nem látok senkit, akit egyenletesen fednének ujjlenyomatok. A kódfejtők 4 gombot látnak, amik rendszeresen használva vannak. Ezután már mindig könnyű. Ezek vagytok? Legyetek nehezek. Csak legyetek csak közel olyan nehezek, mint például egy... jó vörösbor.

Egy jó vörösbor, amiben egyszerre van benne az erotika, az utazás, a bölcsesség, a barátság, a szerelem, a tudás, a múlt, a jelen és a jövő. Hallottátok? Nem, nem engem. Csak hogy milyen mikor lenyomódnak a gombok. A vörösboron nincs szabad felület. Be van vonva jelszavakkal, minden másodpercben más. Nehéz utat találni hozzá, mint ahogy az igazi élethez is.

 

Azt mondják hogy minden felületet, amihez az ember hozzáér, utána 1 sejtsor vastagon baktériumok fednek le. Ha a szerelmedet érinted, őt. Ha azt a bort, akkor a bort. Ha egy billentyűzetet, akkor azt. A lényeg hogy Te hagyod ott őket. Amit elhagysz, nem kerül vissza az ujjbegyedre, viszont az ujjbegyeden gyűlik, szaporodik az újabb adag baktérium, amit máshol hagyhatsz el. Ez – ha jobban belegondoltok – egy fantasztikus dolog. Fantasztikus lehetőség. Legyen úgy, hogy a Te baktériumaid pirosak, vagy sárgák. Vagy éppen az enyéim énszínűek. Egyénre szabottak. Hát nem az lenne a leggyönyörűbb, ha az egész világ a Te színedben pompázna? Az ember tapasztal. Azért él, hogy tapasztaljon, megismerjen, tanuljon, próbáljon.

Csodálatos emberekkel minden mindenszínű lenne.

 

Talán ez a két dolog ugyanaz?

Jó lenne egy ilyen fény.

Címkék: monológ varga tibi

A bejegyzés trackback címe:

https://myotherside.blog.hu/api/trackback/id/tr56949658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása